NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
——————————————-
Marita Raanes spør:
Hvem er dere? Er dere kommersielle eller frivillige? Hvis frivillige, hvorfor ikke være i NRH? Uansett, hvorfor et navn som kan forveksles med NRH av utenforstående? Om ønsker selvstendig anerkjennelse, og deltakelse på samme arena som NRH, er det vel mer ryddig med identifiserbart selvstendig navn?
———————————————
Gå inn på vår hjemmeside https://www.gammel.redningshund.no/  så får du svar på mange av dine spørsmål om NRO. Du finner oss også på FaceBook.

NRH ( = Norske Redningshunder)   NRO ( = Norsk Redningshund Organisasjon) 
Det burde ikke være så vanskelig å skille disse to fra hverandre.

Vi er NRO!  Vi stammer fra FNL, den samme organisasjonen som NRH stammer fra.

Vi er frivillige og blir finansiert av “Justis og beredskaps departementet” på lik linje med NRH. Dette burde alle innen den norske redningstjenesten vite etter at vi har eksistert i 17 år. Våre ekvipasjer deltok i 31 leteaksjoner i 2015.

På begynnelsen av 90 tallet forsto vi som dengang var aktive i FNL ( = Foreningen Norske Lavinehunder) at det var på tide med et navnskifte da majoriteten av våre oppdrag ikke var lavine-relaterte. Det var på denne tiden at samlebegrepet “Redningshund” ble etablert i dagligtale, tidligere snakket vi enten om lavinehunder eller ettersøkingshunder.

Alle aktive ble spurt om å foreslå nytt navn på foreningen. Det kom inn masse forslag, mange navn var lange og uhåndterlige. Jeg var hundefører, dommer og instruktør i FNL på den tiden. Jeg sendte inn navnforslag til mitt DIO som var Romerike. Mitt forslag var “Norske Redningshunder” med følgende begrunnelse. 

Navnet bør være så kort og enkelt som mulig og kun reflektere to ting, vår nasjonalitet og vår profesjon, uten ord som forening eller organisasjon. Det er selvfølgelig mulig at andre har kommet med samme navn uten at jeg vet noe om det.

NRO ble stiftet i februar 1999 og da vi valgte navn til vår nye organisasjonen, benyttet vi den samme logikken, vår nasjonalitet og vår profesjon og la til “organisasjon” i vårt navn.
—-—————————————-
Marita Raanes spør:
Nå har jo “andre land” byer med flere innbyggere, enn hele Norges befolkning totalt. Så om drifter helt parallelt med NRH, basert på frivillighet, løp frem mot godkjenning er identisk, ikke kommersielt, – da spør jeg igjen, hva er hensikten?
—————————————-

Jeg forstår du er tilhenger av monopoler og at Norge er for lite for to. Jeg antar du da synes at det må være nokk med Røde Kors, ikke både Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Hvis du tror at våre godkjennings-programmer er like tar du feil, det er ganske mange forskjeller. Vårt godkjennings-program er mer rettet mot praktisk ettersøking og er mer internasjonalt rettet. 

Nedenfor ser du noen disipliner som alle våre A hunder må bestå og som NRH ikke krever.

ID spor med oppsøk fra bil. 
Veisøk, avsøk av en 1,2 km strekning på en side av en vei/sti i høyt tempo.
Avstandsdirigering av hunden som en appell øvelse
Sosialiserings test for å luke ut hunde aggressive individer.
Obligatorisk melding på barn.
Strandsøk med svømmende hund og melding på figurant ute i vannet. 
Melding på dukke med liklukt .
Vi bruker mindre tid på runderings-trening og mere tid på teigsøk-trening.

Bjarne Isachsen