NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
desember 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

NRO har siden starten i 1999 arrangert mange grunnkurs, men det kiler litt ekstra i magen hver eneste gang. Hvor mange ønsker å gå kurs i år? Hvem er de? Hvordan hunder har de? Har vi husket alt? Hvem er vaffelsjef? Hvem demonstrerer øvelsene? Har vi nok figuranter? Håper været blir bra…. Yr.no sjekkes opp til flere dager i dagene før første kurshelg og slik holder vi på til første kursdag er der og det er ingen vei tilbake.

Lørdag 7. oktober viste seg fra sin beste side og i strålende vær kunne vi ønske tett opp til 20 deltakere velkommen til første kursdag. Første dag kan kanskje oppleves som litt tung teoretisk, men dagen ble også krydret med demonstrasjoner av øvelser, beretninger fra en hundefører og videoer. Det var en lydhør skare med deltakere som også stilte mange og bra spørsmål i løpet av første kursdag.

Dagen etter var det første praksisdag på kurset og i strålende sol og med stabil nordavind ble det fokusert på vitringsøvelser denne søndagen. Målet er å få hundene til å søke etter mennesker på overvær. Allerede i løpet av første dag  hadde hundene fått taket på å snuse ut i luften for så å finne figuranten som var gjemt ute i skogen. Stor stas når man opplever å få godbit og leke på en gang og så stolt en hund blir av å få så mye positiv oppmerksomhet.

Apporteringstreningen startet vi også med og mange av hundene som ikke kunne apportere, forsto i løpet av dagen at det å bite over løsbittet gir belønning. Enkelte av hundene som den hvite gjeterhunden Ylva, bød litt ekstra på seg selv. I tillegg til Ylva, har vi med oss blant annet Shetland sheepdog, retrievere, eurasier, schäfer, dobbermann, riesenschnauzere og border collier og også noen blandingshunder.

Søndag om en uke er det tid for andre praksisdag.